Oon tässä parisen päivää valmistellu pakkaseen lihasoseita Kaapolle. Aattelin jakaa tässä miten oon sooseja alkanu kokoomaan josko näistä vaikka jollekin tulis ideoita omiin pöperöihin :).

Eli... Erikseen oon tehny jokaisesta lihasta soseen ja pakastanu jääpala-astioihin aina n. 1tl palaa kohti (se oli suositus että aluksi 1tl lihaa/ateria) ja sitten pakastanu silikoniseen muffinsivuokiin erilaisia lihoihin sekoitettavia lisäkkeitä. Lisäksi aion vielä sit pakastella jääpala-astioihin esim. hernettä, maissia, paprikaa, jne. joilla voi sitten "maustaa" liha-lisäkesosetta. Näin aattelin, että tulee vaihtelua ruokiin.

Tässäpä sitten ne lihasoosien "ohjeet":

*possua-sipulia-yrttejä-purjoa-mustapippuria-laakerinlehti-öljyä
*kanaa-Provencen yrttejä-sipulia-mustapippuria-öljyä-valkosipulijauhetta-purjoa-persiljaa
*nautaa-sipulia-basilikaa-persiljaa-mustaapippuria-oreganoa-purjoa
*kalaa(seiti,turska,puna-ahven,lohi)-purjoa-tilliä-öljyä-kalamaustetta-sipulia-sitruunapippuria

Nää oon tehny niin, että vaan vettä kattilaan niin että just ja just tarpeet peittyy ja sit keittelee niin että liha on kypsää ja sit soseuttaa. En oo mitenkään suuremmin noista aineksien määristä silleen ottanu stressiä. Laittanu silleen hintsusti ja maistanu että onko miten vahvaa.

Ja tässä lisäkesoseiden yhdistelmät:

peruna-kukkakaali
peruna-porkkana
peruna-parsakaali
riisi-kukkakaali
riisi-parsakaali
pasta-tomaattisose
pasta-porkkana
pasta-parsakaali
pasta-kukkakaali
bataatti-kesäkurpitsa
bataatti-tomaattisose
kvinoa-porkkana

Eilen meni muutamia tunteja yhteensä kun noita lihoja keittelin ja tänään sit noita lisäkesoseita. En oo ottanu hirveetä stressiä ja aatellu tehdä silleen rennosti kun ei nuiden lihojen alottamisella oo hirveetä kiirettä vielä :).

 

Sellaista täällä :).

 

Jenska ja Kaapo lauantaina 4kk <3